Waterbroei niet weggelegd voor Henk van der Slot

Waterbroei is organisatorisch niet weggelegd voor de kleinschalige tulpenbroeier Henk van der Slot. Hij blijft zich dus focussen op de broei van 1,2 miljoen tulpen in potgrond in gaasbakken. Met grotere bollen die een zwaardere, betere kwaliteit geven. In combinatie met de juiste rassen tracht hij de noodzakelijke meerprijs te realiseren. Iets dat hem al ruim 20 jaar lukt, ondanks tegenvallers.

Als eenmanszaak lukt het de tulpenbroeier en – kweker niet om waterbroei te organiseren op zijn bedrijf. Met potgrond in gaasbakken is hij van oktober tot half december bezig met het oppotten van zijn tulpen. Tijdens de broei van januari tot mei is dit prima te combineren met veldwerk in de bollenteelt. De gaasbakken zijn dan van de zomer ook te gebruiken voor het bewaren van kleine bollenpartijen in de zomer. 

Bij waterbroei zou hij elke week tot en met maart prikbakken met water moeten opzetten. En ondanks dat waterbroei een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt, wensen veel klanten nog steeds gebroeide tulpen uit pot- of vollegrond, ervaart Van der Slot.

Lees in de Bloemisterij van deze week of online hoe Henk van der Slot tulpenbroei in gaasbakken combineert met het kweken van tulpen en narcissen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties