Hortipoint Waxrozen toegevoegd aan sortiment Berg Roses

Waxrozen toegevoegd aan sortiment Berg Roses

0

Van den Berg Roses uit Delfgauw heeft met handelaar B&G de Mooij een overeenkomst gesloten om de verse Nederlandse waxrozen van het merk Primera Fashion Flowers onder het merk Berg RoseS te verkopen.

De gewaxte rozen zijn realtime via VMP beschikbaar bij Berg Roses en zullen vers vanaf de kwekerij de gewenste behandeling in kleur/stijl krijgen. Het waxen gebeurd bij TMC productions uit Rijnsburg die al vele jaren ervaring heeft met de betreffende cultivar, Avalanche+. De gewaxte Avalanche+ rozen uit de kwekerij van Van den Berg, zijn van constante kwaliteit, beschikbaar in 60 en 70 cm en leverbaar in de verpakking van Berg RoseS.

Het merk Berg Roses omvat reeds vijf kleuren Avalanche+ en negen specialties/exclusieve cultivars en voor Red Naomi! is er sinds week 35 van 2018 een commerciële samenwerking met Van der Drift Roses. Het kasareaal Nederlandse grootbloemige rozen voor het merk Berg Roses groeide door die samenwerking van 16 naar 20 ha.

Het handelsbedrijf B&G de Mooij uit Honselersdijk neemt na de overeenkomst met Berg Roses geen afscheid van waxrozen. Ze blijft waxrozen van het merk Primera Fashion Flowers voeren, net als zijden rozen en andere bloemen. Het bedrijf bedient groothandelaren, lijnrijders en online bloemistenleveranciers

 

 

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar