‘We dachten erover een advocaat in de arm te nemen’

Twee dagen lang was Diane Abeel van de gelijknamige bloemenzaak in Antwerpen in de veronderstelling dat haar bloemenzaak door de nieuwe coronamaatregelen weer de deuren moest sluiten. Op zondag 1 november kwam naar buiten dat bloemenzaken dan toch open mogen blijven. Ze sprong een gat in de lucht.

Eerst sluiten en toen niet?

„Op vrijdag 30 oktober werd een nieuwe lockdown aangekondigd door de overheid, waaruit bleek dat tuincentra open mochten blijven en bloemenzaken de deuren moesten sluiten. Wij waren laaiend en dachten erover om een advocaat in te schakelen om deze beslissing aan te vechten. Zondagmiddag op 1 november kwam dan weer het nieuws naar buiten dat bloemenzaken toch open mogen blijven. Dat nieuws kwam als een geschenk uit de hemel.

Welke maatregelen heeft u getroffen?

„Je kunt niets doen als bloemenzaak. Het was dit of de vuilbak. Tijdens de vorige lockdown hebben we ook alle bloemen weg moeten gooien. We wisten niet op voorhand wat de overheid ging beslissen en hadden wel een kleinere bestelling gedaan bij Euroveiling dan gebruikelijk. Een tweede sluiting zou funest geweest zijn.”(..)

Lees hier het volledige interview met Diane Abeel in het digitale magazine van de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties