„We zaten elkaar steeds meer dwars”

Eind 2017 is FloraXchange een joint-venture met FloraHolland aangegaan. De veiling heeft een meerderheidsbelang in het platform en samen zetten zij Floriday in de markt. Volgens Martijn van Andel van JEM-id was het een logische stap om de samenwerking aan te gaan. „We doen allebei hetzelfde en we zaten elkaar steeds meer dwars. Nu kunnen we samen stappen gaan maken.”

Zo’n 95% van de potplantentelers maakt gebruik van FloraXchange. Volgens Van Andel is het systeem succesvol. „Maar we kunnen nooit de hele markt pakken. De commitment naar de veiling toe is namelijk best groot. Natuurlijk vonden wij het cool dat veel telers zich bij ons aansloten, maar eigenlijk gaat dit over de rug van de kweker en is het niet nodig. We gingen elkaar steeds meer dwarszitten en wilden allebei aanbod hebben. Daarom hebben we onszelf maar eens uitgenodigd voor een kop koffie bij de veiling.”

Dit heeft geleid tot de joint-venture, eind 2017. Volgens Van Andel loopt de samenwerking goed en zetten zij samen stappen. Gezamenlijk bouwen zij aan Floriday. „FloraHolland snapt de noodzaak van digitalisering, ze hebben een duidelijke kanteling gemaakt en de goede mensen aangetrokken. We hebben vastgelegd wat we de komende jaren wel en niet gaan doen. Zo zijn niet-leden welkom op Floriday en de veiling kan uiteraard niet bij commercieel gevoelige informatie van FloraXchange. Er is een aparte Raad van Toezicht in oprichting die daar op toe gaat zien.”

Meer lezen over Floriday en FloraXchange? Lees het in Vakblad voor de Bloemisterij nummer 10, dat op 9 maart verschijnt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties