‘We hebben een revolutie teweeggebracht in China’

  Na bijna 15 jaar is ons bedrijf verkocht. Opgegaan in Lynch Group en genoteerd op de beurs in Sydney.

  Het is 15 jaar van ongelooflijk hard werk, door iedereen, zoiets komt namelijk niet aanwaaien. We zijn klein begonnen en door hard te werken, tegenslag om te buigen in succes en nooit op te geven zijn we wat we nu zijn. Een beursgenoteerd bedrijf. Door op te gaan in Lynch Group kunnen we nog groter worden. Als groep pakken we op bepaalde vlakken voordelen die we voorheen niet hadden. Ik zie dit als een kroon op het werk.

  In die 15 jaar heb ik eigenlijk alles wel meegemaakt hier in China: frustraties, tevredenheid, mooie dingen en uiteraard ook minder mooie dingen. Het is echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Alles bij elkaar was het een fantastisch avontuur. Ik ben blij dat ik er deel van heb mogen uitmaken, en dat niet alleen: ‘the story continues’.  We gaan door waar we mee begonnen zijn, onder een andere vlag weliswaar, maar dat doet geen afbreuk aan waar we voor staan. Namelijk: een merk ontwikkelen dat een revolutie teweegbrengt in de Chinese bloemenmarkt. Onze klanten overladen met schoonheid en plezier.

  Ik denk dat we zeker een revolutie teweeggebracht hebben. China teelt zelf ongelooflijk veel bloemen, waaronder uiteraard ook rozen. Niemand is het echter gelukt om te doen wat wij gedaan hebben. We hebben het begrip ‘kwaliteit’ naar een ander niveau getild. Constante, stabiele productie door het jaar heen, merken in de markt gezet etc. De bloemenindustrie kan niet om ons heen. Je vindt onze bloemen letterlijk overal. We zijn een begrip geworden.

  Uiteraard wordt dit vaak gekopieerd. Of in ieder geval getracht te kopiëren. Dat lukt echter niet zomaar. Het is een combinatie van hardware, software en met name de skills om dit samen te brengen tot een onverslaanbare machine. Kennis, ervaring, aanpassen aan de lokale situatie en een ongelooflijke hoeveelheid doorzettingsvermogen. Dat heeft ons gebracht waar we nu zijn. Aan de top.

  Cok Harteveld,

  General manager Van den Berg Roses, China

  Lees hier meer columns van Cok.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties