‘We hopen dat de tribune in Eelde straks gewoon vol zit’

Begin september verandert er veel op locatie Eelde van Royal FloraHolland. De veiling stapt over op de modernste veil- en verkooptechnieken en past een nieuwe manier van logistieke afhandeling toe. Het fysiek veilen verdwijnt, maar de tribune blijft. „Wij zijn niet alleen een testlocatie voor de exportlocaties. Wij zijn de bloemistenlocatie van Royal FloraHolland”, stelt het management van Eelde.

In Eelde krijgen klanten vanaf september de mogelijkheid om via U-KOA en klokvoorverkoop in te kopen. Kwekers kunnen een eigen minimumprijs invoeren. Eelde wordt bovendien als eerste locatie van RFH op fulfilment gezet. Klokvoorverkoop en klokhandel worden voortaan uit voorraad bij de klant afgeleverd „Omdat we gaan orderpicken, stoppen we met fysiek veilen”, vertelt Thomas Bugel, projectleider van Eelde Toekomstvast. De veiling gaat 100% beeldveilen.

Tribune blijft open

De angst van klanten is dat producten niet meer fysiek te zien zijn. Maar de bloemen en planten blijven naar het gebouw komen. Schouwen blijft mogelijk. In Eelde komt ook een schouw-app beschikbaar. De tribune blijft open en klanten kunnen – via KOA – op de tribune blijven inkopen. Een deel van de klanten is van mening dat het beeld van producten op KOA niet voldoet. Ze willen een goede presentatie van rijpheid, lengte en kleur en foto’s moeten de wow-factor hebben. Bovendien willen ze vooruit kunnen zien.

Om klanten tegemoet te komen, probeert RFH samen met hen de beleving van het fysiek veilen zo dicht mogelijk te benaderen. Lees hier in het digitale magazine van de Bloemisterij hoe ze dit doet.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties