Website PT blijft in de lucht, onderzoeksrapporten gered

De website van het voormalige Productschap Tuinbouw blijft in de lucht. De LTO-vakgroep Vollegrondsgroenten heeft de site overgenomen en is verantwoordelijk voor de hosting. Dat kost per jaar ongeveer € 1.000. Eerder werd bekend gemaakt dat de website per 1 januari 2018 zou verdwijnen omdat er geen organisatie was te vinden die de hosting wilde voortzetten onder de voorwaarde van onbelemmerde toegang voor iedere belangstellende.

Op de website staan 3850 rapporten van onderzoeken die zijn uitgevoerd met geld van het Productschap Tuinbouw. Dit gaat om de sectoren bloemen, bollen, bomen, groenten & fruit, en hoveniers. De rapporten zijn onder meer via trefwoorden op te zoeken. „Het zou zonde zijn als die informatie verloren zou gaan”, vindt Neils Zuurbier, voorzitter van de vakgroep Vollegrondsgroenten. „De tuinbouw heeft in de loop der jaren tientallen miljoenen uitgegeven aan onderzoek. Het is belangrijk dat dit toegankelijk blijft voor de sectoren.”

Voor de website is is geen einddatum vastgesteld. De site wordt in de toekomst beheerd en onderhouden door LTO Glaskracht Nederland.

Overigens zijn alle onderzoeken van Wageningen UR Glastuinbouw die met PT-geld zijn uitgevoerd ook te vinden in de bibliotheek van Wageningen UR. De PT-website bevat daarnaast veel projectresultaten van andere onderzoeksinstellingen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties