Vakblad voor de Bloemisterij Scherpe weerhaakjes vervuilen duizenden bloemendozen

  Scherpe weerhaakjes vervuilen duizenden bloemendozen

  0

  Royal FloraHolland ontvangt de laatste tijd heel veel klachten over hardplastic haakjes. Ze zijn bevestigd in bodems van de meermalige bloemendoos. Naar schatting betreft het momenteel ruim 150.000 bodems. Dat is 10% van de dozenpool van de veiling.

  Deze weerhaakjes zitten in de twee lange zijden van de doos, zodat de bodem met een elastiek bij elkaar getrokken kan worden. De hardplastic haakjes zijn gevaarlijk voor gebruikers en veroorzaken vervelende verwondingen bij het inpakken. Het gebruik is niet alleen om die reden niet toegestaan, stelt Royal FloraHolland. De haakjes maken de meermalige bloemendozen namelijk ook kapot en ze kunnen bloemen beschadigen.

  De plastic weerhaakjes zitten in de twee lange zijden van de doos, zodat de bodem tijdens het inpakken met een elastiek bij elkaar getrokken kan worden.

  Oproep
  Royal FloraHolland willen gebruikers van meermalige bloemendozen (zoals Fc519 en Fc525) nadrukkelijk vragen: gebruik geen haakjes en lever de dozen onbeschadigd in. Zo blijft het gebruik van de dozenpool voor alle ketenpartijen aantrekkelijk (en betaalbaar). En voorkomen we ook nare verwondingen!

  Extra innamecontroles
  Het gebruik van deze haakjes in meermalige bloemendozen is niet toegestaan. Daarom voert de veiling de komende tijd extra controles uit bij inname op de mogelijke aanwezigheid hiervan. Als Royal FloraHolland de betreffende haakjes aantreft, dan kunnen zij gebruik maken van het sanctiebeleid zoals beschreven in de Algemene Voorwaarden Fust.

  De verschillende haakjes die in omloop zijn

  Reageer op dit artikel

  avatar