Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Wegvallen Tafari bedreigt de geïntegreerde teeltwijze IPM

Wegvallen Tafari bedreigt de geïntegreerde teeltwijze IPM

0
Wegvallen Tafari bedreigt de geïntegreerde teeltwijze IPM

Het wegvallen van Tafari bedreigt de geïntegreerde teeltwijze (Integrated Pest ManagemenT, IPM) van vrijwel alle sierteeltgewassen. Zo sterk dat als er geen snelle alternatieven komen, Glastuinbouw Nederland overweegt een vrijstellingsprocedure te starten.

De Europese Commissie heeft de werkzame stof pymetrozine te verbieden. Het College voor de toe-lating van gwasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft bepaald dat voor deze middelen een aflevertermijn geldt tot 30 april 2019 en een opgebruiktermijn tot 30 januari 2020. Dit geldt ook voor de insecticide Tafari, voorheen Plenum 50 WG (zie kader).

Tafari wordt zowel in bedekte als onbedekte teelten van bloemisterijgewassen voornamelijk inge-zet tegen luizen, maar is ook toegestaan tegen kaswittevlieg.

Vorig artikel Joris Elstgeest besteedt helft van zijn tijd aan innovatie
Volgend artikel Rozenveld en Tuin en Vlinder ‘Duurzaamste hoveniers’
Peter van Leth is per 2001 in dienst bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Het is zijn vierde agrarische vakblad waar hij werkzaam is, na Het Loonbedrijf, De Fruitteelt en OOGST. Geboren en getogen in Utrecht lag een groene schoolkeuze niet direct voor de hand, maar bij beroepskeuzetesten op het atheneum kwamen groene opleidingsrichtingen toch steeds uit de bus. Hij koos voor de Rijks Hogere Tuinbouwschool in Utrecht. En is in die boeiende sector blijven hangen, niet middenin maar vanaf de zijlijn als journalist. Eigenlijk zou hij wel alle onderwerpen willen beetpakken om over te schrijven, maar toch met enige voorliefde voor ondernemerschap, personeelsbeleid, jong talent, gewasbescherming en veredeling.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties