Wensen 2022 (2): Crispr-Cas omarmen en inzien dat groene planten meer dan alleen mooi zijn

Bloemisterijtelers beschikken niet over de magische toverlamp van Aladdin waarmee ze door een geest te bevrijden drie wensen mogen doen. Bovendien zijn ze te nuchter om in sprookjes te geloven. Dat wil niet zeggen dat ze geen wensen hebben voor het komend jaar. Elke tuinder zal zo zijn eigen specifieke wensen hebben. Het Vakblad voor de Bloemisterij denkt wel enkele algemene wensen in te kunnen schatten voor het nieuwe jaar 2022.

In de rubriek Vakgenoten van het Vakblad voor de Bloemisterij is vaak een standaardvraag over de hobby’s van de geïnterviewde teler. Een enkele keer wordt de vraag gesteld wat ze zouden doen met een miljoen. Vaak is het antwoord: niet veel anders dan hoe ze nu hun bedrijf runnen. Stoppen het geld vooral niet alleen in het bedrijf, maar laten ook anderen ervan profiteren.

Hebben ze dan geen wensen? Natuurlijk wel. Welke het meest vroeg de redactie zich af toen ze zich boog over het thema van dit eindejaarsnummer. Welke zouden bijvoorbeeld zijn ingebracht tijdens de formatie van kabinet Rutte IV?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt ook voor ondernemers. De redactie heeft uit de wensenlijst er zes geselecteerd. Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt ook voor ondernemers. Twee daarvan zijn:

• Groen als nut voor welzijn: glastuinbouw staat bekend om haar mooie bloemen en planten en verse groenten, maar ook om haar dynamiek en innovatie. Op het gebied van gezondheid, geluk, welzijn en beleving heeft de sector ook veel te bieden. Er is meer dan sierwaarde alleen

• Crispr-Cas veilig verklaren: de nieuwste veredelingstechnieken, zoals Crispr-Cas, bieden enorme mogelijkheden voor de sierteelt. De genetische variatie is immers verder te vergroten. Als deze technieken worden vrijgesteld van regelgeving gaat de ontwikkeling snel.

Lees alle wensen in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 51/52 Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties