Westland is er uit wat betreft huisvesten arbeidsmigranten

Burgemeester en wethouders van Westland hebben drie mogelijke locaties voor het huisvesten van arbeidsmigranten bekend gemaakt. Het gaat om de locaties Elsenbosch aan de rand van Naaldwijk en Honselersdijk, Lange Broekweg in Naaldwijk en Arckelweg in Poeldijk. De initiatiefnemers van de locaties starten nu de dialoog met omwonenden.

Verder heeft de gemeenteraad toestemming gegeven voor de bouw van een tweede Polenhotel in Maasdijk. Goed voor 250 bedden. Dit tot grote ergernis van omwonenden. Zij waren met ruim 100 personen op de fiets naar de raadsvergadering gekomen om hun bezwaar tegen de komst van dit hotel kracht bij te zetten. Zonder resultaat, teleurgesteld fietsten ze terug naar hun dorp.

De drie locaties

Elsenbosch is een nieuw te ontwikkelen gebied langs de burgemeester Elzenweg tegenover de woonboulevard in Naaldwijk. Hier is door Homeflex een plan uitgewerkt voor 300 bedden. Voor de oude renbaan aan de Lange Broekweg hebben twee uitzenders, Blue groep en Jobcenter Haaglanden, een plan gemaakt voor 290 bedden. Voor het bestaande pand op de Arckelweg 30 heeft uitzender Watch Out het initiatief genomen voor een verbouwing tot 86 bedden.

De gemeente Westland heeft de bovenstaande initiatieven beoordeeld op haalbaarheid en betaalbaarheid. Direct omwonenden worden vandaag geïnformeerd door de initiatiefnemers over de plannen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Iedere initiatiefnemer organiseert binnenkort een informatiebijeenkomst voor belanghebbenden waar informatie wordt gegeven en vragen worden beantwoord over de bouw, het beheer en het gebruik van de locatie.

Dialoog

Na een dialoog met belanghebbenden worden de plannen definitief gemaakt en door de initiatiefnemers ingediend voor een omgevingsvergunning. Het college neemt hierover uiteindelijk een besluit. Voorafgaand aan dit besluit consulteert het college de gemeenteraad.

Wethouder Zwinkels: „Met deze nieuwe locaties geven we invulling aan de taakstelling van het college om in nauwe samenwerking met tuinders en uitzenders 2000 extra bedden te realiseren in Westland. Arbeidsmigranten leveren een belangrijke bijdrage aan de Westlandse (glastuinbouw)economie. Tuinders, uitzendbureaus en gemeente Westland zijn van mening dat bij een duurzame glastuinbouw, huisvesting dichtbij de werkplekken hoort. Goede huisvesting voor arbeidsmigranten is zeer belangrijk voor de Westlandse economie; zonder goede huisvesting wordt het voor bedrijven lastig om de komende jaren nog voldoende arbeidskrachten naar Westland te halen.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties