Westland lanceert website met innovaties in de glastuinbouw

Alle innovaties in de glastuinbouw zijn letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet.Via een interactieve animatie zijn innovaties in beeld gebracht op het gebied van water, energie en robotica & data. De kaart, die ontwikkeld is door gemeente Westland en InnovationQuarter, is online beschikbaar via www.westlandhortibusiness.com. Dit werd bekend gemaakt tijdens het tiende Westland Event 2018, dat op vrijdag 7 december werd gehouden bij Royal FloraHolland in Naaldwijk.

„Met deze kaart hebben we innovaties gebundeld en bieden we een overzicht van wat er is. Aan jullie, als ondernemers, om hier gebruik van te maken, de innovaties te delen en aan te vullen”, zei wethouder Karin Zwinkels (Economische Zaken en Kennis & Innovatie Gemeente Westland).

Het Event stond vooral in het teken van datagedreven tuinbouw. ’Benut de kansen van data in de glastuinbouwsector’, was de centrale boodschap van het event. ’Alleen dan kunnen wereldwijde vraagstukken op het gebied van een groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en een toenemende vraag naar veilig en gezond voedsel het hoofd worden geboden. Zoek daarvoor de samenwerking op, ook met andere branches, en blijf vooruit denken.’

Het Westland Event wordt georganiseerd door gemeente Westland. Als toonaangevende glastuinbouwgemeente wil Westland een platform bieden waarop overheden, ondernemers en onderwijs elkaar kunnen ontmoeten en verbindingen kunnen leggen ten behoeve van de glastuinbouwsector.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties