Westland meest bebouwde gemeente

In de gemeente Westland is 76% van de grond bebouwd, met name door de aanwezigheid van kassen (48%). Daarmee is Westland de meest bebouwde gemeente van Nederland. Ter vergelijking in Rotterdam en Amsterdam is respectievelijk 65% en 57% van de grond bebouwd. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe analyses van het bodemgebruik in Nederland.

In 20 jaar tijd is er in Nederland per saldo 59.200 hectare bij gekomen voor wonen, werken en infrastructuur. Bijna 90% hiervan is nieuw woon- en werkterrein. In West-Nederland was de groei van woon- en werkterrein het sterkst.

In 2015 was 492,6 duizend hectare (14,6%) van het Nederlands grondgebied bestemd voor wonen, werken en infrastructuur. In 1996 was dat nog 433,4 duizend hectare (13%). De nieuwe bebouwde terreinen bestaan voor 47% uit woongebied, voor 43% uit werkterrein (onder meer voor bedrijven, openbare voorzieningen, glastuinbouw) en voor 10% uit infrastructuur (wegen, spoorwegen, vliegvelden). Deze uitbreidingen zijn voor een groot deel gerealiseerd op voormalige landbouwgrond.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties