Westlandse finalisten voor Tuinbouw Ondernemersprijs 2020

De finalisten van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020 zijn allemaal afkomstig uit het Westland. Het zijn SK Roses uit De Lier, potplantenkwekerij Plantanious uit Kwintsheul en de Coöperatieve Telersvereniging Prominent uit De Lier. Op 8 januari 2020 wordt de winnaar van de 34e editie van deze prijs bekend gemaakt.

Jaarrond Avalanche+ rozen
SK Roses in De Lier is een familiebedrijf waar de broers Marc, Bas en Tom Koene als nieuwe generatie inmiddels aan het roer staan. De zoons van Sjaak Koene, telen op 6,5 ha. , verdeeld over drie locaties, jaarrond vooral de witte Avalanche+, waarmee ze mikken op het hoge segment. De twee mutanten Lovely en Honey Avalanche+ zijn in beperkte aantallen beschikbaar.

Zoons van Loek Jansen
De tweelingbroers Joost en Freek Jansen leiden Plantanious, sinds afgelopen voorjaar de nieuwe naam voor de potplantkwekerij in Kwintsheul die jarenlang de naam van hun vader Loek Jansen droeg. De broers telen diverse kamerplanten en bloeiende seizoensproducten onder 4,5 hectare glas.

Prominent Tomaten
De Coöperatieve Prominent Groep in De Lier is in de volksmond bekend als Prominent. Al 25 jaar is de coöperatieve telersvereniging met 37 leden die op zo’n 400 ha. gespecialiseerd zijn in tomaten. Door samenwerking, innovatief ondernemerschap en marketing zijn ze met tomaten actief voor de internationale afzetmarkt. Ambitie is om te groeien tot 500 ha in 2020 door uitbreiding of internationale samenwerking. Prominent is lid van afzetcoöperatie DOOR dat recent aankondigde te willen groeien naar 800 hectare.

Excellent ondernemerschap
Volgens de jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs tonen alle kandidaten van 2020 durf, visie en doorzettingsvermogen. Bestuursvoorzitter Michiel F. van Ginkel : „Het zijn parels van de innovatieve tuinbouwsector. Alle drie onderscheidend op alle aspecten van het ondernemerschap: innovatief met een continue drive tot verbetering van processen in het bedrijf, maar zetten zich ook in voor de ontwikkeling van de sector. Deze ondernemers werken met partners aan een duurzame en circulaire tuinbouw.

Prijsuitreiking op Keukenhof
Nu de drie genomineerden bekend zijn, gaat de tweede beoordelingsronde in. De winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 8 januari 2020 op Keukenhof, tijdens de feestelijke 34e editie van de prijsuitreiking.

Anthura uit Bleiswijk won de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019. De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt jaarlijks toegekend door de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. De stichting wordt gedragen door Interpolis, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Flynth adviseurs en accountants, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid, Rabobank, HPP Exhibitions.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties