„Wij willen geen winst maken met data uit Floriday”

Sommige telers en handelaren zijn bang dat Royal FloraHolland met de data uit Floriday aan de haal gaat. André van der Linden, CIO bij Royal FloraHolland, benadrukt dat het niet het doel is van de veiling om winst te maken met de data.

Van der Linden meent dat de veiling de dataveiligheid goed op orde heeft. De systemen zijn afgeschermd: zo kunnen alleen it-ers bij de informatie op Floriday. Of medewerkers die de informatie voor hun functie nodig hebben, bijvoorbeeld een financieel medewerker.

Er heerst angst dat FloraHolland met de data aan de haal gaat. Er worden flinke stellingen over ingenomen. Van der Linden benadrukt dat de veiling geen winst wil maken met de data. FloraHolland wil met de data wel de sierteeltketen efficiënter laten functioneren. „Als je inzicht hebt in transacties, kan je de logistieke stromen optimaliseren”, geeft hij als voorbeeld.

Meer weten over het beleid van de Royal FloraHolland? Lees het in Vakblad voor de Bloemisterij. Het interview met André van der Linden is ook alvast hier te lezen.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties