‘Winkels dicht? Dan 100% vergoeding vaste lasten’

  Als het kabinet vrijdag 26 november besluit tot de sluiting van niet-essentiële winkels, dan moeten de vaste lasten 100% worden vergoed. Dat vindt directeur Jan Meerman van brancheorganisatie INretail. ‘Niet meer kneuterig zijn’, meldt hij op Retailnews.nl.

  Het kabinet houdt vrijdag 26 ovember vervroegd een persconferentie, omdat het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. Maatregelen zoals de vervroegde sluiting van winkels en horeca blijken te weinig effect te hebben. Daarom worden vrijdag extra maatregelen verwacht.

  Jan Meerman verwacht in elk geval dat er wordt ingegrepen bij scholen. ‘Dat is een heel grote bron van besmettingen. Je kunt je niet permitteren om maatregelen te treffen zonder daar scholen in mee te nemen.’

  In winkels weinig besmettingen

  Hij benadrukt dat winkels nooit een belangrijke bron van besmetting zijn geweest. ‘Je moet het huis gaan blussen waar de brand is. In winkels is geen brand. Het gaat om 0,7% van de besmettingen. Er is geen enkele reden om winkels te sluiten.’ INretail roept zowel ondernemers als klanten op om zich aan de basismaatregelen te houden, waaronder het houden van 1,5 meter afstand.

  Bron: Retailnews.nl | Foto: Shutterstock

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties