Winnaars Gold Medals bekend

Fleuroselect heeft de winnaars van de Gold Medal 2017 bekend gemaakt. Het gaat om Begonia semperflorens SenatoriQ Rose Bicolour van Sakata, Lupinus polyphyllus Mini Gallery Blue van HM.CLAUSE en Penstemon barbatus Twizzle van Van Hemert & Co.

SenatoriQ Rose Bicolour onderscheidt zich volgens de jury onder meer door een diepere en donkerder bronskleurige bladeren en de vernieuwende roze tweekleurige bloei zorgt voor een duidelijk contrast tussen bloem en blad. De jury typeert haar als een daadwerkelijke verbetering voor kwekers, retailers en consumenten.

Mini Gallery Blue is de nieuwste toevoeging aan de Gallery-lupines van HM.CLAUSE. Ze heeft vele bloemrijke stelen met een diepblauwe kleur die ruim boven het diepgroene blad uitsteken. Voor de lupine zijn geen groeiregulatoren nodig.

Penstemon barbatus Twizzle – Van Hemert & Co is een meerjarige plant die al in het eerste jaar bloeit en langere bloemstelen heeft dan andere beschikbare variëteiten.

De bekroonde variëteiten zijn vanaf 2016 voor de producent en vanaf 2017 in de handel verkrijgbaar.

Fleuroselect kent een Gold Medal toe aan nieuwe plantensoorten die getest zijn door onafhankelijke juryleden uit de sector op proefvelden in Europa. De bekroonde planten zijn een doorbraak op het gebied van veredeling en schoonheid ten opzichte van reeds bestaande variëteiten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Penstemon b.Twizzle