Vakblad voor de Bloemisterij Het vak ’Winterteelt Anastasia bevalt’

’Winterteelt Anastasia bevalt’

0

Het bedrijf Flower XL won week 3, tijdens de bloeiproeven van Deliflor, de ’Teler got Talent-Award’. Hun inzending van de witte pluizer Anastasia was de mooiste van de tientallen chrysanten die telers naar de veredelaar in Maasdijk brachten voor deze verkiezing. Bijzonder, want Flower XL teelde sinds 2000 jaarrond lisianthus. De nieuwe winterteelt bevalt. De liefde voor lisianthus blijft.

De ’Teler got Talent-award’ staat op tafel in het kantoor van Flower XL. De bijbehorende cheque die vrijdag 18 januari feestelijk is overhandigd, die is er ook: een bedrag te besteden bij Hotel New York in Rotterdam. „Die cheque is voor onze medewerker Marc van Santen. Hij is sinds juni 2017 onze bedrijfsleider/verkoper. Samen met Richard en mij vormt Marc een prima drie-eenheid”, licht Louise van der Ven toe.

Het echtpaar Van der Ven ziet de Award als een mooie bekroning van alle inspanningen die afgelopen maanden zijn gedaan in de teelt. En een welkome afsluiting van een moeilijke periode die volgde nadat Richard op 12 oktober 2016 werd getroffen door een herseninfarct. Het fysieke herstel is nog gaande, maar inmiddels is de teelt weer volledig in handen van Richard. „Het is nog steeds zoeken naar een balans, zowel lichamelijk, mentaal, prive als zakelijk. En taken en rollen zijn veranderd. Gelukkig zijn we financieel sinds medio 2017 weer een stuk gezonder en de overstap naar een nieuwe bank en een nieuwe accountant blijken goede keuzes. Net als de winterteelt pluischrysant.”

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar