‘Karuturi moet deuren sluiten’

Allpack Industries, fabrikant van karton en plastic hoezen, heeft het hoge gerechtshof in Kenia gevraagd de rozenfarm van Karuturi te sluiten, omdat ze haar financiele verplichtingen niet nakomt. Dat melden Keniaanse kranten.

De zaak komt voor op 25 oktober as. Crediteuren die zich willen aansluiten bij Allpack kunnen zich melden bij hun advocaat, schrijven de kranten.

Recent legden werknemers twee keer het werk neer, omdat ze niet betaald hadden gekregen en klaagden over slechte werkomstandigheden. Water en elektriciteit zijn afgesloten, omdat rekeningen niet betaald zijn. De productie zou volgens een Keniaanse vakbond zo goed als stil liggen.

Karuturi heeft tevens problemen met de Keniaanse belastingdienst, doordat ze ruim €8 miljoen aan inkomstenbelansting ontdoken zou hebben. In april werd ze gesommeerd het geld te betalen. Karuturi is hier tegen in beroep gegaan.

In het Vakblad voor de Bloemisterij van afgelopen week stelde managing director Sai Ramkrishna Karuturi dat de rozenkwekerijen van Karuturi in Kenia en Ethiopie het prima doen en dat hij tevreden was met de 400 miljoen stelen productie per jaar.