Yvon Jaspers gaat bij tulpenboer Tom op bezoek in nieuw tv-programma

Yvon Jaspers, presentatrice van kijkcijfertopper Boer Zoekt Vrouw, komt in mei met een nieuw tv-programma, waarbij het leven van moderne boeren en tuinders centraal zal staan. Voor het programma is ze op bezoek gegaan bij onbekende boeren, maar ook bij een aantal oud-deelnemers aan Boer Zoekt Vrouw, onder wie tulpenboer Tom Groot, zo meldt Spreekbuis.nl, een platform voor mediaprofessionals.

Een selfie van tulpenboer Tom Groot en Boer Zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers. Foto: KRO-NCRV

Tulpenboer Tom uit het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp deed in 2014 mee aan Boer Zoekt Vrouw en kreeg na de eerste aflevering een recordaantal van 1.808 brieven. Hij koos Rimke als zijn winnares, een relatie die uiteindelijk strandde. Tegenwoordig is hij met vriendin Marieke en combineert hij het runnen van zijn tulpenbedrijf met de rol van tuinman in het tv-programma Eigen Huis & Tuin, een baan die hij sinds 2015 heeft.

Het nieuwe programma van Jaspers heet Onze Boerderij en is een stuk serieuzer van toon dan Boer Zoekt Vrouw. „Inmiddels loop ik veertien jaar rond op boerderijen en praat dan vooral over de liefde. Voor Onze boerderij vraag ik naar de dilemma’s van de moderne boer. Welke risico’s neem je als boer en wanneer doe je het goed? Leven zij hun droom of lijkt het soms meer op een nachtmerrie? Ik ben benieuwd of ik na deze serie nog steeds zo verlang naar een leven op de boerderij”, zegt Jaspers op Spreekbuis.nl.

Onze Boerderij is een vierdelige serie die vanaf zondag 20 mei te zien zal zijn bij KRO-NCRV, vanaf 20:25 uur op NPO1.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties