‘Ze willen ons gewoon naar Floriday Insights dwingen’

  ‘De prijsinformatie in de @FloraHolland-app is nog steeds niet gefixt. Kom op mensen!’ gevolgd door een boze smiley. Ik ben er helemaal klaar mee. Al dagenlang voor noppes in de app kijken wat de prijzen zijn, als je me chagrijnig wil hebben, moet je dat vooral doen.

  Eerder die week liepen we over de Trade Fair. Natuurlijk deden we ook even de stand van Flora Holland aan voor uitleg over het gebruik van Insights, een nieuw onderdeel van Floriday. Ik had er al een maand mee gestoeid, maar het was nog niet je van het. Wel leuk om de veilvolgorde te kunnen zien en daarbij de prijzen van de collega’s op een rij te hebben, maar ik miste een overzicht waarbij je in een oogopslag je eigen handel in beeld had. ‘Hoe zou je het dan willen hebben?’ luidde de wedervraag. ‘Nou, gewoon net als bij de prijsinformatie in de FloraHolland-app.’ Ja, want daar ben je aan gewend en beter dan dat kan ook haast niet. Bovendien staat daar de gemiddelde prijs van de hele partij plus de klokvoorverkoop en niet alleen die van de klok zoals bij Insights. Het leven kan soms zo gemakkelijk zijn.

  Inmiddels zijn we een week verder en nog steeds krijg ik bij de prijsinformatie in de app de melding ‘Deze functie is niet beschikbaar.’ Boze kwekerstongen beweren dat dit ook niet meer terugkomt. ‘Ze willen ons gewoon naar Floriday Insights dwingen.’ Maar ik, goedgelovig als ik ben, weiger dat aan te nemen. Want mij is verteld dat ‘ze’ ermee bezig zijn. Er is iets mis en het kost tijd om het op te lossen. Heb geduld.

  En dus ga ik al een week lang ’s morgens tijdens het snijden van de bloemen op m’n telefoon via Chrome naar de website van de veiling. Eerst aanmelden. Dan klik ik door naar FloraneXt en daarna kies ik voor Eigen dag info. Hèhè, we zijn er. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat.

  In de gezinsapp heeft de jongste een link naar mijn boze tweet geplaatst. Daaronder: ‘’Rustig aan Van Egmond.’ Jaja, ik weet het. Er zijn veel ergere dingen op de wereld. Maar jongens, hoe moeilijk kan het zijn!?

  Kees van Egmond

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Marco v.d. Arend
  Marco v.d. Arend
  3 jaren geleden

  Niet normaal hoe RFH met ons omgaat, en het is wel onze veiling (leden) ik stel voor allemaal met de trekker, heftruck, elektrokar naar de dag van de cooperatie, maar ik kom niet ik erger me dood en rijd dwars door de hekken.

  Marc
  Marc
  3 jaren geleden

  RFH is achter onze rug met zoveel dingen bezig die wij niet weten! Via de deelnemerssessies (die overigens uitkomstgestuurd zijn) worden de beleidskeuzes van het bestuur erdoorheen gedrukt, want ja, “De uitkomst van de ledensessies was dat jullie liever naar de klote willen gaan !” al wordt dat net wat anders omschreven!
  We laten onszelf alle kanten op sturen, keuze is er voor ons niet, noodgedwongen vervolgen wij onze weg naar de slachtbank