Vakblad voor de Bloemisterij Veilingklok Zeer goede Moederdagweek Veiling Rhein-Maas

Zeer goede Moederdagweek Veiling Rhein-Maas

0

Veiling Rhein-Maas realiseerde een hoge omzet in de Moederdagweek met een hoge omzet. De veiling noemt de verkoop rond Moederdag op zowel logistiek als op commercieel gebied zeer succesvol. In totaal verloopt het tweede kwartaal tot nu toe positief voor Veiling Rhein-Maas.

Het prijsniveau bij Veiling Rhein-Maas was in de Moederdagweek bij zowel de snijbloemen als de potplanten goed. Populaire potplanten waren kruiden- en groenteplanten, terrasplanten, hangmanden, hoogwaardige schalen, arrangementen en orchideeën. Bij de snijbloemen was de vraag vooral groot naar rozen, lisianthus, pioenrozen, tulpen en boeketten. Buitenplanten waren vanaf het midden van de week minder in trek, zoals meestal het geval is in aanloop naar Moederdag.

Rhein Maas

KVV en KOA stijgen

Veiling Rhein-Maas nam naar aanleiding van de coronacrisis eind maart maatregelen in de afmijnzaal. Hierdoor lieten met name de digitale verkoopkanalen de afgelopen weken een sterke groei zien. De omzetten van de klokvoorverkoop en KOA stegen in vergelijking met dezelfde periode van het afgelopen jaar. Daarnaast genereerde ook de webshop een aanzienlijk hogere omzet doordat meer klanten via dit kanaal inkochten.

Veiling Rhein-Maas kende eerder een goede Pasen. In maart veilde de veiling in Straelen-Herongen vanwege de coronacrisis tijdelijk maar drie dagen per week.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar