Zelf sla maken met de Growkit

Plantenkwekerij Leo Ammerlaan toont op Seasonal Trade Fair de Growkit. Met deze noviteit kan de consument zijn eigen sla telen.

De Growkit bestaat uit een plastic kasje, slaplanten en watergeeflonten. Als de slaplanten bij de consument volgroeid zijn kan het dek van de kas en kan het dienen als waterbak. Via de watergeeflonten krijgen de slaplantjes water.

Ammerlaan speelt met de Growkit in op een trend. „Je ziet dat mensen steeds vaker zelf hun eten kweken. En koken is al jarenlang een trend. Wat is er dan leuker om je eigen sla te maken. Het is een beleving”, aldus Arno Ammerlaan.

Vanaf mei komt Plantenkwekerij Ammerlaan met de Growkit op de markt. Arno Ammerlaan verwacht dat tuincentra en supermarkten geïnteresseerd zullen zijn. Over de winkelprijs zegt Ammerlaan: „Een gewone krop sla kost ongeveer een euro. Ik verwacht dat de winkelprijs van Growkit 4,99/ 5,99 is afhankelijk in welke winkel het staat. In verhouding zal het niet veel duurder zijn.”

Op de beurs moest Ammerlaan het nog doen met een prototype kas. Dit prototype was vervaardigd door een 3d-printer. De growkit kreeg al veel aandacht op IPM, aldus Ammerlaan.