Zes bloemenveilingen gaan internationaal samenwerken

Royal FloraHolland gaat intensiever samenwerken met vijf andere bloemenveilingen uit China, Taiwan, Brazilië, Australië en Japan. De veilingen gaan in een speciale veilinggroep binnen de AIPH, de internationale vereniging voor de sierteelt, kennis uitwisselen over onder meer digitale platforms met online aankoopmogelijkheden, de internationalisatie van de handel en de toenemende duurzaamheidseisen.

Dit heeft FloraHolland donderdag bekendgemaakt. Volgens de verklaring biedt het overleg tussen de veilingen kansen voor zowel de leden als de klanten van FloraHolland. De Nederlandse veiling wijst daarbij op de groeipotentie van de niet-westerse markten in onder meer Azië. Volgens de sectorvisie van Rabobank kan deze markt de komende tien jaar met 80% groeien.

Kennisuitwisseling staat in eerste aanleg voorop, maar op termijn is volgens FloraHolland verdergaande samenwerking mogelijk. Bijvoorbeeld door de markten van de zes deelnemers op elkaar aan te sluiten door elkaars platformen en veilingen te gebruiken. ‘Hiermee vergemakkelijken we de internationale handel voor onze leden en hun klanten én we vergroten elkaars afzetmarkt. Daarmee zijn we zowel voor onze leden als klanten een slimme, wereldwijde marktplaats die ontzorgt en inspireert’, aldus FloraHolland.

Foto: Shutterstock
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties