Zevende HortiFlora in ‘rustig’ Ethiopië

Komend jaar houdt HPP Exhibitions in maart wederom een tuinbouwbeurs in Addis Abeba in Ethiopië. De vorige editie van HortiFlora Expo ging niet door vanwege de grote spanningen in het land, maar nu lijkt de rust volgens Jasper van Dijk van HPP weergekeerd.

Momenteel heeft HPP 74 aanmeldingen voor de beurs. Een aantal bedrijven wacht nog af, omdat het nogal eens onrustig kan zijn in het Oost-Afrikaanse land. De meeste standhouders die getekend hebben zijn afkomstig uit Ethiopië zelf. Het gaat onder meer om bloemenkwekers. Jasper van Dijk verwacht uiteindelijk op eenzelfde aantal uit te komen als in 2015. Toen telde de beurs 100 deelnemers.

Momenteel is het rustig in Ethiopië, krijgt Van Dijk te horen van verschillende partijen. „De Ethiopische regering geeft aan dat de onrust meevalt. Het reisadvies voor Ethiopië is positief. De ambassade en onze eigen mensen die daar op kantoor werken geven aan dat het veilig is. Ook EPHEA geeft aan dat het meevalt.”

Het wordt de zevende keer dat HortiFlora Expo wordt gehouden. De eerste keer was in 2005. Vorig jaar ging de beurs niet door. Dat kwam door de onlusten die aan het eind van de zomer in 2016 – in de aanloop naar de beurs in maart –  in Ethiopië uitbraken. Een aantal kwekerijen werd in de fik gestoken.

HortiFlora Expo vindt van 14 tot en met 16 maart plaats in Addis Abeba.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties