Vakgroep wil heldere CBS-definitie zomerbloemen

Begin juli kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met de cijfers van de meitelling over 2021. Zomerbloemen zitten in de lift. Daaraan twijfelt de Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen niet, maar vraagt zich nog wel af of het de juiste weergave is.

Pioenen zit nog steeds sterk in de lift. Het areaal verdubbelde bijna in vijf jaar tijd.

Of de recentste CBS-cijfers een weerspiegeling zijn van de verfijnde specificatie van zomerbloemen die de LTO-vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen vorig jaar aan het bureau heeft doorgegeven, weet Marco van Ruiten, voorzitter Cultuurgroep Zomerbloemen, niet precies. De cultuurgroep had de behoefte duidelijk te maken wat nou precies bedoeld wordt met zomerbloemen. De doorgegeven specificatie luidt: alle producten die worden gesneden van zaaigoed, vaste planten en boomkwekerijproducten.

Weten hoe de CBS-cijfers er over 2021 eruit zien? Nog meer meningen hierover? Lees het volledige artikel in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 27. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties