Zomerconferentie Greenport Holland in Westland

De zomerconferentie van Greenport Holland vindt dit jaar plaats in het Westland en heeft als thema ’Nieuwe realiteit, nieuwe kansen’. De conferentie, die op 19 juni zal plaatsvinden, vormt tevens de start van de viering van het tienjarig bestaan van de gemeente Westland.

Met het thema speelt Greenport Holland in op de huidige ontwikkelingen in de glastuinbouw, die volgens de netwerkorganisatie zeer snel gaan. Tijdens de conferentie staat daarom ook de vraag centraal hoe de sector grip kan houden op deze snelle veranderingen. Daarbij wordt gedoeld op het feit dat ver weg steeds dichterbij wordt, wereldwijd nieuwe markten ontstaan, consumenten steeds meer willen weten van producenten en producten. Ook komen er nieuwe baanbrekende technologieën op, is er sprake van verschuivende energiesystemen en worden financieringsmodellen vernieuwd.

Een van de sprekers zal Daan Roosegaarde zijn – een Nederlandse pionier, kunstenaar, ondernemer en ontwerper – die een eigen ontwerpstudio runt met vestigingen in Nederland en China. Roosegaarde is onder andere bekend van optredens als gast in het tv-programma De Wereld Draait Door.

Geen Westland Event
De conferentie wordt gehouden op het festivalterrein van het tienjarig bestaan nabij FloraHolland en begint om 15:00 uur. De exacte locatie wordt later bekend gemaakt. Aanmelden is noodzakelijk en kan vanaf 12 mei via www.Westland10jaar.nl. Vanwege de zomerconferentie van Greenport Holland zal er dit jaar geen Westland Event zijn.