Bloem en Blad Zundertse regio zet zich weer in voor bloemencorso

  Zundertse regio zet zich weer in voor bloemencorso

  0

  Al meer dan tachtig jaar strijden Zundertse buurtschappen jaarlijks met elkaar om in in de zomer de mooiste corsowagen te bouwen. De voorbereidingen op het bloemencorso van dit jaar – op 3 september – zijn in volle gang.

   

  Het kweken van de dahlia’s, het onderhoud van de bloemenvelden, de bouw van de wagens tot en met de organisatie van het evenement zelf – alles is het resultaat van de onbezoldigde inzet van de Zundertse gemeenschap. Jong en oud is betrokken bij het corso, en het corsovirus gaat over van generatie op generatie. De ontwerpen van 2017, die voor het grootste deel inmiddels bekend zijn, laten een grote diversiteit zien.

  De corsowagens worden gebouwd gedurende de zomermaanden. Elke buurtschap heeft daarvoor een grote tent, het tweede huis van talloze jonge en oudere inwoners. Daarnaast kweken de buurtschappen zelf dahlia’s voor de wagens. Het aanbrengen van de dahlia’s gebeurt in het laatste, hectische weekend direct voor het corso. De bloemen blijven immers maar een paar dagen goed. Per buurtschap werken honderden mensen om de monsterklus te klaren.

  Hoogtepunt

  De stoet op zondag vormt het hoogtepunt van het corso. De prijzen worden bekendgemaakt nog tijdens de stoet, wanneer de wagens voor de tweede keer de hoofdtribune passeren op de Zundertse Markt. Op maandag 4 september staan de wagens de hele dag tentoongesteld voor het publiek.

  Bron en foto: Corso Zundert

  Reageer op dit artikel

  avatar