Nieuwe Ooster opnieuw in de prijzen

    Begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam is opnieuw in de prijzen gevallen. Het ontwerp van karres+brands is op 15 september bekroond met een European Garden Award.

    Bureau karres+brands won een tweede prijs in de categorie ’Best development of a historic park of garden’. Volgens de internationale jury kan De Nieuwe Ooster als voorbeeld dienen voor veel andere Europese begraafplaatsen die gemoderniseerd moeten worden.

    De European Garden Award wordt georganiseerd door het European Garden Heritage Network EGHN en de Schloss Dyck Foundation. In totaal zijn er 15 september op de IGA in Berlijn 8 prijzen uitgedeeld onder de 44 genomineerden. Vier eerste prijzen en vier tweede prijzen. In de categorie ’Best development of a historic park of garden’ werden behalve De Nieuwe Ooster ook de Franse tuinen van La Ballue bekroond met een tweede prijs. De eerste prijs ging naar de Peterhof in St.Petersburg in Rusland.

    Londense daktuin

    De Londense daktuin van Crossrail Place ontworpen door Gillespies en Foster + Partners verwierf de eerste prijs als beste innovatieve ontwerp. Tweede prijzen waren er voor Parco Dora in Turijn ontwerpen door Latz + Partner en de NOSPR Gardens in het Poolse Katowice van Konior Studio. Het klimaatadaptatie-plan van Kopenhagen verwierf een eerste prijs in de categorie ’grootschalige groene netwerken’. De Zweedse botanische tuin in Gothenburg ontving de zogenoemde ’Special Award of the Schloss Dyck Foundation’.

     

     

    guest
    0 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties