Acht studenten plaatsen zich voor Skills The Finals

Ondanks alle coronamaatregelen kon de kwalificatiewedstrijd Bloem voor Skills The Finals doorgaan op 25 januari. Bij Lentiz in Naaldwijk gingen elf mbo-bloemstudenten uit het hele land de strijd met elkaar aan. Acht studenten plaatsten zich voor de finalewedstrijd, die plaatsvindt op 31 maart en 1 april in Utrecht.

De acht studenten volgen een opleiding op een van de volgende ‘groene’ scholen: Lentiz, Terra, Curio, Yuverta, Zone.college, Scalda en Aeres MBO Velp. Trots meldt de laatstgenoemde opleiding dat Thijs van Voorst zich heeft geplaatst.

Deelnemers gingen in de kwalificatiewedstrijd aan de slag met diverse opdrachten zoals een tafelversiering, handgebonden boeket en corsage. Creativiteit, vakkennis, inzicht in kleur, technische vaardigheden en vormgevingsprincipes waren hierbij belangrijk.

Het boeket van Thijs van Voorst van Aeres MBO Velp.

Skills the Finals

WorldSkills Netherlands organiseert het evenement op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs in Utrecht in nauwe samenwerking met de Utrechtse mbo-scholen ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, Nimeto en Yuverta.

WorldSkills 2022 Shanghai

De aankomende kampioen Bloembinden gaat Nederland vertegenwoordigen op de WorldSkills in Shanghai in China. Deze wedstrijd is in principe gepland van 12 tot en met 17 oktober 2022.

Bron: Aeres MBO Velp | Foto’s: Lentiz MBO Westland

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties