Actrice Isa Hoes nieuwe Groenburgemeester Amsterdam

Actrice en podcastmaakster Isa Hoes is benoemd tot de nieuwe Groenburgemeester van Amsterdam. Zij volgt rapper Dio op, die in 2021 als eerste deze rol op zich nam. ‘Met haar grote netwerk, aanstekelijke enthousiasme en unieke motivatie is Hoes de perfecte kandidaat om de grijze straten van de hoofdstad groener te kleuren’, aldus initiatiefnemer Bloemenbureau Holland.

Dit jaar wordt de functie, die hiervoor vooral symbolisch was, aangevuld met taken, een missie en nieuwe doelen. De Groenburgemeester helpt wijken groener te maken en zoekt proactief naar manieren waarop dit mogelijk gemaakt kan worden. Daarnaast beloont ze groenhelden voor hun inspanningen.

Groene brievenbus

Om de straten groener te maken is er een digitale groene brievenbus opgezet voor suggesties, initiatieven en projecten. Uit de inzendingen wordt een aantal winnaars gekozen, op basis van de criteria haalbaarheid, verscheidenheid en de behoefte uit de omgeving. De winnende ideeën worden (financieel) ondersteund en uitgevoerd. De Groenburgemeester helpt bij het waarmaken van deze projecten.

Bron en foto: Bloemenbureau Holland

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Izveidot personīgo kontu
10 maanden geleden

I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.