Afkijken mag best

Bloemisten zijn het meest gelukkig met hun werk met een score van maar liefst 87%. Wetenschapper en economist Paul Dolan schrijft dit in zijn boek Happiness by Design.

De bankiers, die het best verdienen van de onderzochte beroepen, scoren slechts 44% op de geluksmeter. Geld maakt niet gelukkig, dat zien we aan die ontevreden gezichten op die te grote jachten. Maar ons beroepsgeluk staat onder druk. Ik hoor veel bloemisten over een te lage omzet door lege winkelstraten. Ik weet hierop ook het antwoord niet maar ik ben wél nogal goed in afkijken. Mijn ogen staan ook wat scheef. Ik zie voorbeelden van creatief ondernemerschap waarvan ik wilde dat ik het had bedacht. Want het idee van bloemenverzendorganisatie Bloomon, met keuze uit één boeket, is natuurlijk geniaal. Hun slogan ‘Vers van de kweker’ klinkt als warme broodjes. Die ga ik ook gebruiken.
Een ander interessant verdienmodel, met groot succes in Rusland, komt binnenkort naar Groningen. In café Ziferblat betaal je €0,04 per minuut, inclusief koffie en koekjes. Superleuk concept. De florale vertaling hiervan voor onze branche is dan natuurlijk de voorjaarsknaller: ‘Tulpen Per Kilo’. En dan gladiolen in de zomer. Creatieve bloemenacties met garantie voor bloemistengeluk. Afkijken mag best.

Anna Koster
Info@floraltouch.nl