Agapanthus ’Poppin Purple’ wint publieksprijs Florall

Agapanthus ‘Poppin Purple’ won dinsdag 2 maart op de Belgische online vakbeurs Florall de publieksprijs. Daarnaast sleepte de plant ook de zilveren medaille in de wacht. Goud was er voor Betterbuxus, brons voor Leucothoe Firestar.

Vanwege corona vond de voorjaarseditie van Florall digitaal plaats. Een vakjury reikte prijzen  uit aan interessante nieuwigheden. Betterbuxus bekroonde de jury met goud, Agapanthus ‘Poppin Purple’ met zilver en Leucothoe ‘Rant01’ (Firestar) met brons. De Agapanthus won tevens de publieksprijs.

Betterbuxus

De resistentie tegen schimmelziekten maakt dat de planten ongestoord kunnen groeien in de zomer, wat volgens de jury een meerwaarde is. Ook de veelzijdigheid spreekt aan. De planten gedijen goed als terrasplant in pot of in de vollegrond. Bovendien zijn ze bruikbaar als bodembedekker en voor vormsnoei.

Agapanthus ‘Poppin Purple’

Volgens de jury kan deze dieppaarse doorbloeiende, bladhoudende Agapanthus een breed publiek aanspreken. ‘Poppin Purple’ groeit niet te hoog en valt ondanks dat er meer paarse soorten zijn, op door zijn kleur.

Leucothoe ‘Rant01’ (Firestar)

De jury vindt de spectaculaire kleuren rood, groen en bont vernieuwend ten opzichte van andere Leucothoe. Het is een trage groeier, die weinig onderhoud vraagt.

Bron en foto’s: Florall

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties