Aleia Roses ontvangt MPS SQ-certificaat

Aleia Roses heeft dinsdag 22 januari het certificaat MPS SQ (Socially Qualified) ontvangen op de IPM. Gerrit Jan Vreugendhil, commercieel Directeur van MPS, overhandigde het document aan María del Mar Parra, agronoom bij Aleia Roses.

Het MPS SQ certificaat toont de sociale betrokkenheid van bedrijven aan. Goede werkomstandigheden zijn een belangrijk aspect voor handelaren en consumenten. Het belang van bewuste teeltmethoden en informatie over de herkomst van een product nemen ook toe, net als de sociale betrokkenheid van een producent. MPS biedt daarom een certificering die aangeeft dat het bedrijf voldoet aan de hedendaagse eisen die worden gesteld aan veiligheid en gezondheid. Het certificaat is gebaseerd op de universele rechten van de mens en gedragscodes die opgesteld zijn voor lokale organisaties.

Aleia Roses werkt samen met ILUNION, een Spaanse organisatie die blinden en slechtzienden helpt. Daarnaast wil de kwekerij bijdragen aan het scheppen van banen om de ontvolking van de provincie Soria tegen te gaan. De meeste mensen trekken weg vanwege economische redenen.

Nieuwe roos

De Spaanse kweker veilt vanaf 18 januari op de klok in Aalsmeer ook een nieuwe roos: Aleia Máxima. Dit is een extra zware uit gesorteerde Red Naomi met een knophoogte van minimaal 5,5 tot 6 centimeter. De bloem krijgt een eigen herkenbare verpakking in de vorm van donkerblauw folie en donkerblauwe karton. Aleia Máxima zal in de lengte 90, 80, 70 en 60 centimeter worden aangevoerd met slechts één rijptecodering, namelijk de 3-3. Per dag verwacht de kwekerij tussen de 1500 en 2500 stelen te gaan aanvoeren.

Bron en foto: Aleia Roses

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties