Amsterdamse schoolkinderen planten bloembollen in park

Woensdag 30 oktober vond voor de vijfde keer de Tulpenplantdag plaats. Als startschot van het plantseizoen plantten tientallen kinderen van de Nicolaas Maesschool 30.000 bloembollen bij het Vondelmonument in Amsterdam.

Bulbs4Kids, het Tulp Festival Amsterdam en GroeneBuurten hebben met elkaar het initiatief genomen om deze Tulpenplantdag te organiseren. De kinderen hadden hesjes aan in de kleuren van de tulpen. De vrijwilligers van GroeneBuurten zullen de komende weken de overige bloembollen planten. Door kinderen zelf bloembollen te laten planten, maken ze volgens de initiatiefnemers spelenderwijs op een laagdrempelige en spannende manier kennis met de natuur.

Verbinding creëren

De campagne Bulbs4Kids laat 2.125 scholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada bloembollen ontdekken. Via een bloembollenpakket leren ze alles over bloembollen en verfraaien ze de schooltuinen door gezamenlijk bloembollen te planten.

Tulp Festival Amsterdam heeft als doel om de tulp terug te brengen in het Amsterdamse straatbeeld, onder het motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’. Dat zijn 880.000 tulpen. Met dit initiatief draagt Tulp Festival Amsterdam bij aan de sociale cohesie en creëert verbinding tussen bewoners, bezoekers en bedrijven in de hoofdstad. En GroeneBuurten ten slotte zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen zij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven.

Bron en foto’s: iBulb

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties