Anjer staat in mei op de Bloemenagenda

In mei staat de vintage anjer centraal in de Bloemenagenda. Bloemisten kunnen met gratis fotomateriaal en informatie via Mooiwatbloemendoen.nl hun klanten kennis laten maken met deze veelzijdige bloem.

 

De oorspronkelijke herkomst van Dianthus ligt aan de kust van de Middellandse Zee. De populariteit van de bloem gaat ver terug; de Romeinen maakten al hoofdkransen en fris reukwater van de anjer. Ook op religieuze schilderijen is de bloem regelmatig te zien; als symbool van de heilige Maria en als symbool voor het lijden van Christus. De Latijnse naam is een afgeleide van Dios (God) en anthos (bloem).

Kleuren en vormen

Groen, dieppaars, donkerrood, fluorescerend geel, champagnekleur, zacht oranje, zalmroze, wit of combinaties van kleuren: de anjer biedt een en al kleurenpracht. Maar dat is zeker niet het enige bijzondere aan deze bloem. Er zijn anjers met enkelvoudige bloem én trosanjers. En daarnaast heeft hij ook nog eens opvallende bloemblaadjes; met ronde, gekartelde of gefranjerde randen.

Inspiratie en informatie

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2017. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten.

Bron en foto’s: Mooiwatbloemendoen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties