Anthurium hoofdbloem paasversieringen in Rome

Als hoofdbloem voor de paasdecoraties op het Sint Pietersplein is de Anthurium gekozen. De kleurstelling is paars, roze en wit, aangevuld met gele accenten. Arrangeur Piet van der Burg heeft afgelopen week samen Debbie Olsthoorn van het collectief van Nederlandse anthuriumkwekers de bloemen uitgezocht.

Eind januari leek het erop dat met Pasen, na een traditie van 35 jaar, geen Nederlandse bloemenpracht in Vaticaanstad zou komen door het wegvallen van sponsoren. Leden van de Friezenkerk in Rome kwamen onder leiding van UNESCO-ambassadeur Hans Hoogeveen en John Bakker van het bisdom Rotterdam in actie, zodat dit jaar toch een Nederlandse bloemenzee het ‘Urbi et Orbi’ zal opluisteren. Piet van der Burg is gevraagd om als hoofdarrangeur de decoraties te verzorgen. Hij reist begin volgende week met een team van twaalf bloemenarrangeurs af naar Rome. De anthuriumkwekers stellen belangeloos 1500 stelen en 400 planten ter beschikking.

Ideaal product

Piet: ‘We zijn erg dankbaar dat de Nederlandse anthuriumkwekers medewerking verlenen aan dit project. Behalve de mooie kleuren en vormen is anthurium een ideaal product. Door de sterke stelen zijn ze eenvoudig toe te passen in bloemdecoraties. Bovendien zijn ze goed houdbaar en combineren ze prachtig met andere paasbloemen als Hydrangea, Prunus, Delphinium en Forsythia. Daarnaast kun je optimaal variëren in steellengte, kleur en bloemgrootte.’

Debbie Olsthoorn vult aan: ‘Wij zijn zeer vereerd dat dit jaar anthuriums de hoofdbloemen zijn bij de paasviering en zijn benieuwd hoe het er op tv uit komt te zien. Het voelt heel natuurlijk om met de hartvormige bloemen een liefdevolle boodschap naar de hele wereld over te brengen.’

Foto’s: VidiPhoto

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gia dibella
9 maanden geleden

Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.