Anthuriumkwekers halen ruim €3.100 op met speciale Hartstichtingveiling

  Telers van snijanthurium hebben in één ochtend ruim €3.100 opgehaald voor de Hartstichting. Van de bloemen die zij veilden op de exportklokken in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg droegen zij 5% van de opbrengst af.

  De actie vond plaats tijdens een speciale Hartstichtingveiling op vrijdag 1 september. Gedurende de hele maand september halen anthuriumkwekers en -veredelaars geld op om onderzoek naar hart- en vaatziekten te steunen. Van elke verkochte anthurium gaat een gedeelte naar de Nederlandse en Duitse Hartstichting. Met haar hartvormige bloem en luchtzuiverende kwaliteiten is de anthurium een perfecte match voor deze actie, aldus Claudia Broch van de Stichting Promotie Anthurium. Het is voor het vierde jaar dat de kwekers en veredelaars zich inzetten voor dit doel.

  Grootschalige mediacampagne
  Door de mediacampagne op radio, tv, in dagbladen en sociale media krijgt de actie veel aandacht. Behalve de opbrengst uit de verkoop zijn er speciale collectes. In verschillende ziekenhuizen in Nederland gaan de kwekers en veredelaars samen met vrijwilligers van de Hartstichting collecteren. Bezoekers van de ziekenhuizen ontvangen als dank voor hun donatie een anthurium.
  De anthuriums in de speciale Hartstichtingverpakking zijn tot en met 30 september onder meer verkrijgbaar bij Hoogvliet, Dekamarkt en Groenrijk.

  Bron en foto: Stichting Promotie Anthurium

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties