Bart Bresser geridderd

Burgemeester Otwin van Dijk heeft zaterdG 25 mei een koninklijke onderscheiding – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau – uitgereikt aan bloemist Bart Bresser uit Gendringen. De uitreiking vond plaats tijdens de opening van het ‘Preuvement’, waar Bart actief bij betrokken is.

Bart Bresser is sinds 1988 bloemist in Gendringen. Hij verzorgt de aankleding van talloze grote evenementen, feesten en beurzen in binnen- en buitenland. In 2017 werkte hij mee aan een van de grootste indoor bloemenshows ter wereld, in Philadelphia. Voor het Travelling Ecodome verzorgde hij de aankleding van het paviljoen dat door het Ministerie van Economische Zaken in het buitenland werd ingezet tijdens de Internationale Grüne Woche in Berlijn. Ook decoreert hij beurzen in Parijs, Frankfurt, Berlijn, Japan en Hongkong. Hij heeft Nederland – en de Achterhoek en Gendringen in het bijzonder – op deze wijze zeer positief op de kaart gezet.

Ambassadeur voor bloemenbranche

Bart is een groot voorbeeld voor collega-bloemisten en ondernemers uit andere branches en wordt beschouwd als een ambassadeur voor de bloemenbranche. In de lange tijd dat hij voorzitter is van de Ondernemersvereniging Gendringen heeft hij altijd geprobeerd om mét in plaats van over ondernemers te praten. Een aantal jaren geleden kreeg Gendringen te maken met leegstand van winkels. Door zijn enthousiasme, zijn drijfveer en zijn vermogen om mensen en ondernemers weer met elkaar te verbinden, kreeg Bart het voor elkaar om het dorp weer op de kaart te zetten, leefbaar te maken én te vergroenen.

‘Bij vele activiteiten in het dorp kan men rekenen op de grenzeloze inzet van Bart, nooit wordt tevergeefs een beroep op hem gedaan. Zonder er iets tegenover te stellen zorgt hij voor aankleding van festiviteiten, waardoor evenementen gezelligheid en warmte uitstralen. Dit trekt mensen naar het dorp en dat is belangrijk in deze tijd van dalend winkelaanbod’, aldus de gemeente.

Ook is hij dé drijvende kracht en het creatieve brein achter de Ondernemersvereniging Gendringen, de Festijnencommissie, het ‘Gendringenplein’ op de Winterfair en het Preuvement. ‘Als trotse inwoner van ‘zijn’ Gendringen levert hij een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van het dorp.’

Bron: Gemeente Oude IJsselstreek | Foto’s: Leonie Jansen Fotografie

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties