Bedrag coronaschade boomkwekerij daalt

  Aanvankelijk werd uitgegaan van €230 miljoen schade in de boomkwekerij als gevolg van de coronacrisis. Inmiddels gaan de laatste berekeningen uit van een veel lager bedrag.

  „Gezien de marktontwikkelingen ben ik een stuk positiever dan een paar weken geleden. De schade binnen de boomkwekerij komt aanmerkelijk lager uit dan we in het begin hadden ingeschat”, zegt Henk Raaijmakers, voorzitter LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen.

  „In tegenstelling tot bedrijven met dagverse handel, zoals snijbloemenkwekers, hebben boomkwekers weinig planten weg hoeven gooien. Veel afzet of acties zijn uiteindelijk toch nog doorgegaan en dat zorgt voor aanmerkelijk minder schade.”

  Deze week meer bekend

  Deze week wordt meer bekend hoe het door het kabinet toegezegde Noodfonds van €600 miljoen gaat worden ingezet.

  Op 30 april heeft Janusz Wojciechowski overigens herhaald dat er geen financiële steun uit de EU voor de sierteelt is te verwachten. Volgens de landbouwcommissaris is het budget daarvoor te krap.

  In De Boomkwekerij 10 leest u met welk schadebedrag inmiddels wordt gerekend en vindt u reacties van onder andere Henk Raaijmakers en Anthos-voorzitter Henk Westerhof op het aangekondigde Noodfonds. De Boomkwekerij 10 ligt vanaf 8 mei bij abonnees op de mat. U kunt het het artikel ook nu al lezen in ons digitale magazine.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties