Begoniatapijten in Blankenberge

AVBS, de Belgische sierteelt- en groenfederatie, legt in het laatste weekend van augustus begoniatapijten uit op in Blankenberge. In de Belgische badplaats worden tapijten van duizenden bloemen aangelegd in het stadsthema Belle Epoque.

Verspreid over de stad worden drie bloementapijten aangelegd, goed voor een totale oppervlakte van 610 m² en circa 160.000 bloemen. In twee daarvan is de beeltenis van Belle verwerkt: eenmaal in belle époquekledij en eenmaal als baadster. Het derde tapijt beeldt met de visdraagster een typisch kusttafereel uit. De ontwerpen zijn van Wim Finck naar de tekeningen van Paul Defever van het jaarlijkse bloemencorso.

Het corso, dat in 2020 vanwege corona niet kon doorgaan, gaat dit jaar in aangepaste versie wel door. De wagens staan verspreid langs de kust en in de stad opgesteld en trekken niet door de stad. Het publiek kan van 27 tot en met 29 augustus langs de wagens wandelen.

Vlaamse begonia’s

De tapijten worden gelegd met overwegend Vlaamse begonia’s en een klein gedeelte dahlia’s. De begoniateelt is geconcentreerd in de streek rond Gent. Tegenwoordig zijn er nog ongeveer tien familiebedrijven die op een oppervlakte van ongeveer 60 hectare samen jaarlijks ongeveer 18 miljoen knollen produceren, goed voor 55% van de wereldproductie.

Praktisch:

Bron en foto: AVBS

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties