Belgen oogsten lof op Floraliën Nederland

  Met een rapportcijfer 10 is de presentatie van de Floraliën Gent (KMLP) door de jury benoemd tot beste buitenlandse inzending van Floraliën. Veluwe Plant bv werd uitgeroepen tot beste Nederlandse exposant.

  Een vakjury heeft op 13 mei tijdens Floraliën de maximale beoordeling gegeven aan de presentatie van Floraliën Gent. Daarmee werd het Belgische tuinontwerp de beste buitenlandse inzender.
  „Een tuinontwerp van ongelooflijke kwaliteit en klasse. De perfect geëtaleerde presentatie, bij entree van de Floraliën, is beeldbepalend voor de totale tentoonstelling en er wordt een uniek en bijzonder sortiment Azalea en Rhododendron van absolute topkwaliteit gepresenteerd”, aldus de jury.

  Beste Nederlandse exposant
  Veluwe Plant bv werd op Floraliën uitgeroepen tot beste Nederlandse exposant. De presentatie is beoordeeld met rapportcijfer 9,3 en de jury omschreef de inzending als een gedurfde presentatie met een prachtig sortiment grote bomen met fraaie hoogte- en dieptewerking. Met een maximale beoordeling van 10 punten won Veluwe Plant tevens de wedstrijd voor de boomkwekerij.

  De tweede prijs in deze categorie was voor de gezamenlijke inzending van bodembedekkers door de bedrijven De Jong Tuinplanten, Kwekerij Boonen-van de Heijden, Sneijers Boomkwekerij bv en Themaplant bv.

  Zes maal prijs

  Een bijzondere presentatie is geleverd door Gartenbau Peter van Leuven uit Duitsland die in verschillende categorieën in totaal zes keer in de prijzen viel, onder meer met de noviteit Boronia.

  Persprijs voor Rijnbeek

  De firma Rijnbeek & Zn uit Boskoop sleepte de vakpersprijs in de wacht. Volgens de journalisten was er een geweldig groot assortiment vaste planten te zien van excellente kwaliteit alsmede veel innovaties.

  Floraliën is nog tot en met zondag 18 mei geopend van 10.00-18.00 uur in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

  Veluwe Plant bv werd op Floraliën uitgeroepen tot beste Nederlandse exposant en winnaar in de catergorie boomkwekerij. Op de foto Janneke en Leen Konijn.

  De vertegenwoordigers van Floraliën Gent (KMLP) zijn blij met hun prijs. Hun bijdrage is door de vakjury benoemd tot beste buitenlandse inzending.

  Alle prijswinnaars van Floraliën Nederland bij elkaar.