Bijna 20% meer duurzaam gecertificeerde bloemisten in 2020

Aan het begin van dit jaar stond de teller van het aantal duurzaam gecertificeerde bloemisten op 160, een stijging van 18% ten opzichte van 2019. Zij ontvingen allemaal via Fleurop, FloraNL of VBW een certificaat van de Barometer Duurzame Bloemist.

De bloemisten tonen met het certificaat aan dat zij duurzaam ondernemen en hun assortiment van bloemen en planten duurzaam inkopen. Afhankelijk van het aantal punten dat zij halen, krijgt de bloemist het bronzen, zilveren of gouden certificaat uitgereikt. In 2020 behaalde 68% van de gecertificeerde bloemisten het zilveren niveau, 26% goud en de overige 6% brons.

Fleurop en FloraNL hebben actieve plannen met duurzaamheidscertificering. Alle Fleurop-bloemisten gaan het komende jaar werken volgens de richtlijnen van de Barometer Duurzame Bloemist en laten zich certificeren. Ook bij FloraNL en VBW staat duurzaamheid hoog op de agenda waardoor steeds meer bloemisten zich laten certificeren.

Internationaal keurmerk

Afgelopen jaar werd de internationale versie van de Barometer Duurzame Bloemist geïntroduceerd. De Sustainable Florist is een vertaling van de Nederlandse criteria en kan in ieder land worden toegepast. In 2021 wordt de eerste internationale gecertificeerde bloemist verwacht.

Ruime keuze

Een bloemist met een Barometer-certificaat werkt met milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen en schoonmaakmiddelen, gebruikt duurzamer steekschuim, rijdt een bezorgauto met een minder milieubelastende motor, scheidt afval, heeft groene stroom en hanteert ook de minimaal geldende CAO-regels voor medewerkers. In heel Nederland is het mogelijk om bloemen en planten te kopen bij een gecertificeerde duurzame bloemist.

Bron en foto’s: SMK

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties