Bloemen voor hooikoortspatiënten

Door de zachte winter is het voor hooikoortspatiënten eerder dan anders niezen en snotteren geblazen. Naast bomen en planten kunnen ook bloemen voor problemen zorgen. Topbloemen.nl deed onderzoek naar welke bloemen ‘laag in pollen’ zitten.

‘Wat veel mazzelaars zonder hooikoorts niet weten is dat je als hooikoortspatiënt niet alleen last hebt van pollen en bomen, maar ook van bloemen. Maar liefst 95% van de hooikoortspatiënten geeft aan ook van bloemen last te hebben’, blijkt uit onderzoek van Topbloemen.nl. Zo geeft één van de respondenten aan dat ‘zonnebloemen verschrikkelijk zijn’ en meent een ander dat ‘alle bloemen behalve rozen en tulpen last geven’.

Klimaatverandering

Hooikoorts beperkt zich niet langer tot het voorjaar: de temperaturen stijgen jaarlijks door klimaatverandering en daarmee worden ook de symptomen van hooikoorts uitgestrekt over langere periodes. Zachte winters zorgen er immers voor dat planten en bloemen langer pollen afgeven.

Volgens de verzendorganisatie kun je nooit helemaal garanderen dat bloemen hooikoortsvrij zijn, maar ‘van Rosa, Astrantia, Achillea, Antirrhinum en Iris is bekend dat ze laag in pollen zijn. Dit zijn dus de meest geschikte bloemen als je hooikoortspatiënten ook een keertje wil verrassen met een tof boeket.’

Bron: Topbloemen.nl | Foto’s: Topbloemen.nl en Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties