Bloemenbureau brengt ‘Día de los Muertos’ naar Frankrijk

  Nadenkend over de manier waarop Fransen nu Allerheiligen vieren en geïnspireerd door de wijze waarop deze traditie wordt gevierd in Mexico, brengt Bloemenbureau Holland Día de los Muertos (Dag van de Doden) naar Parijs. Op 1 november spelen bloemen een hoofdrol in een spectaculaire happening.

  In Frankrijk bestaat de traditie om op 1 november (Allerheiligen) een chrysant op het graf van een dierbare te zetten, ter herinnering aan de overledene. Deze traditie gaat langzaam verloren, jonge generaties doen er zelden aan mee. Lajoiedesfleurs.fr van Bloemenbureau Holland wil hier verandering in brengen door een nieuwe traditie te creëren rondom het herdenken van een overledene. De Mexicaanse traditie Dia de los Muertos inspireert jonge generaties en wint in Europa aan populariteit. Het is een positief, kleurrijk en feestelijk gebruik.

  Feest in Le Marais

  Lajoiedesfleurs.fr brengt Dia de los Muertos op spectaculaire wijze naar Parijs met een bloemrijke happening op 1 november, die gehouden wordt in La Cour du Marais, in de populaire wijk Le Marais, in het bijzijn van journalisten, bloggers, vloggers en andere influencers. Het programma is gericht op nationale communicatie om heel Frankrijk te laten weten dat er een andere manier is om geliefden te herdenken. Vanuit de andere kernlanden van Bloemenbureau Holland (Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) wordt bekeken of het mogelijk en wenselijk is om het project volgend jaar in andere landen te introduceren.

  Bron en foto: Bloemenbureau Holland

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties