Bloemengroothandel Zalam in handen van medewerkers

Adriaan Baltus heeft bloemengroothandel Zalam overgedragen aan zijn medewerkers Kudret Aksoy en Rick Meeuwsen. De oud-eigenaar blijft nog een periode aan boord als inkoper om zijn expertise over te dragen.

Bedrijfsleider Kudret Aksoy en hoofd administratie Rick Meeuwsen werken sinds 2015 bij Zalam. Onder de vleugels van eigenaar Adriaan Baltus leerden zij de kneepjes van het vak. Tegelijkertijd zorgden zij voor nieuwe impulsen op het gebied van verkoop, administratie en digitalisering. In 2018 opende Zalam de deuren van de huidige locatie in Groothandelscentrum Plantion in Ede. Bij het bedrijf werken inmiddels 27 medewerkers. Waar voorheen de inkopers dagelijks naar de verschillende veilingklokken reden, kopen zij nu in via een eigen dealingroom op diverse veilingen.

Trots

Kudret Aksoy (31) is een rasechte ondernemer en leerde bij Zalam het vak van commissionair. Rick Meeuwsen (32) komt uit een kwekersfamilie in Huissen en ging na een studie bedrijfskunde en een periode bij Plantion aan de slag bij de bloemengroothandel. De oud-eigenaar blijft nog een tijd als inkoper aan het bedrijf verbonden. ‘Er is nooit een goed moment om te stoppen en ik heb nog steeds dezelfde passie voor bloemen. Maar ik ben er trots op dat twee van mijn eigen mensen het bedrijf voortzetten.’

Webshop

De overdracht van Zalam verandert niets aan de bedrijfsvoering, structuur en personele bezetting. De komende jaren wil het bedrijf zich verder ontwikkelen als partner van de hele sierteeltketen. Naast snijbloemen levert de groothandel ook droogbloemen en decoratieartikelen. De producten zijn ook via de webshop te bestellen.

Bron en foto: Zalam

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties