Bloem en Blad Vakmanschap Bloemenshows geven extra kleur aan Keukenhof

Bloemenshows geven extra kleur aan Keukenhof

0

Niet alleen buiten, maar ook binnen laat Keukenhof bloemen en bloeiende planten zien. In het Willem-Alexander paviljoen bloeien nu honderdduizend tulpen en aan het eind van het seizoen is hier een grote lelietentoonstelling. Het Beatrix paviljoen staat in het teken van het thema Flower Power, met orchideeën en anthuriums.

In de paviljoens wisselen bloemen- en plantenshows elkaar af. Hier tonen de kwekers een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten, in alle kleuren en vormen. Een vakkundige jury beoordeelt welke bloem de beste is in zijn categorie. Gekoppeld aan de vakkeuring zijn er voor de verschillende gewasgroepen ook prijsuitreikingen en vakbijeenkomsten.

Toparrangeurs Heleen Valstar, Dries Lecke en Zuidkoop verzorgen de inrichting van de shows. Arrangeur Nicky Markslag van het Bloemtheater laat tijdens demonstraties zien hoe bloemen op een verrassende manier worden verwerkt in een boeket.

Prijzen voor hyacinten

Het Willem-Alexander paviljoen staat vol bloeiende tulpen in de vollegrond en de hyacintenshow is tot en met 2 april te bewonderen. Zaterdagmiddag 23 maart vond de prijsuitreiking hyacintenkeuring plaats. De beste noviteit snij was voor Mts. J.G. & S. Straathof voor hun gemengde hyacinten. De prijs voor de beste pothyacint ging naar Hyacinthus ‘LRS 72037’ van J.F.M. Hogervorst.

Bron en foto: Keukenhof

Reageer op dit artikel

avatar