Bloemisten aan de slag met geurproeverijen

    Tot en met zaterdag 25 maart vindt de Geurweek plaats. Verschillende bloemisten organiseren een geurproeverij in hun winkel en vertellen de klanten alles over de herkomst van bloemen, betekenis én oorsprong. Zet je neus in een zoete sering of snuffel aan een vrolijke hyacint!

    Seringenkweker Erik Kramer bracht deze week bij zeven bloemisten in de regio Den Haag geurende bloemen, waaronder Syringa, Narcissus en Lathyrus. Dit deed hij op de bakfiets om een stukje nostalgie uit te stralen. Op de foto brengt hij de bloemen langs bij Anneke de Snaijer van De Oude Proeftuin in Rockanje. Zij vindt de Geurweek ‘een fantastisch initiatief’ en organiseert 25 maart een lentegeurdag in haar winkel. ‘De geurende bloemen staan in een zelfgemaakte bar en ik heb samples bij de parfumerie geregeld die we bij de bloemen kunnen meegeven. Dit soort activiteiten helpen zeker mee om de verkopen toe te laten nemen.’

    PurE Seasonal Flowers

    Verschillende bloemisten haken deze week in op de ’geurweken’. De actie is geïnitieerd door PurE Seasonal Flowers. Vorig jaar was het klein opgezet met een geurproeverij van hyacint. Dit jaar is het breder getrokken en staan meerdere geurende bloemen centraal. ‘Hopelijk genereren we bekendheid en wordt het volgend jaar landelijk opgepakt, aldus Gerard Gardien van FloraHolland.

    Bron: Vakblad voor de Bloemisterij | Foto’s: Gerdien de Nooy