Bloemisten steunen collega’s in Limburg

‘We branden een kaarsje voor onze Limburgse collega’s die getroffen zijn door de wateroverlast’ en ‘Sterkte voor alle collega’s die getroffen zijn’. Op sociale media steken bloemisten uit het hele land hun Limburgse collega’s een hart onder de riem. Naast bewoners zijn ook winkeliers in verschillende plaatsen zwaar getroffen door de overstromingen.

Hevige regenval zorgde woensdag en ook donderdag voor dramatische taferelen in Zuid-Limburg. Ondanks de waarschuwingen vooraf werden veel mensen toch verrast door het snel stijgende water. In Heerlen werd een automobilist uit zijn gestrande wagen bevrijd door een lokale hovenier. Via een laadbak voor de minilader kon de automobilist zich in veiligheid brengen. In Valkenburg, waar donderdagochtend de wateroverlast zorgde voor een kritieke toestand, werden hotelgasten met een shovel uit het hotel bevrijd, en vervolgens met een kiepwagen van een grondbedrijf naar drogere gebieden gebracht.

Ook winkeliers, waaronder bloemenwinkels, hebben te kampen met het hoge water. Op sociale media krijgen de Zuid-Limburgse collega’s steun uit alle hoeken van Nederland. Bloemisten steken digitaal een kaarsje op en steken hun collega’s met liefdevolle steunberichten een hart over de riem.

Code Rood

Inmiddels is het minder gaan regenen in Limburg. Het grootste gevaar vormt nu de massa water die vanuit België en Duitsland onze kant op komt, en moet worden afgevoerd door de rivieren. Rijkswaterstaat heeft code rood afgekondigd voor de hoge waterstand in de Maas. Het waterniveau komt daarmee hoger dan het niveau van de overstromingen in 1993 en 1995. Ook de Roer bereikte een recordhoogte.

Schade melden

MKB-Limburg roept ondernemers in de getroffen gebieden op om schade te melden bij de bracheorganisatie: ‘We zijn corona nog niet eens te boven en krijgen nu alweer een volgende klap te verwerken door de problemen die zijn/zullen ontstaan door de extreme wateroverlast, voornamelijk in Zuid-Limburg maar inmiddels ook al in Midden-Limburg. MKB-Limburg heeft besloten haar Meldpunt@mkblimburg.nl open te stellen zodat getroffen ondernemers en zzp’ers zich via dit e-mailadres kunnen melden met problemen en we deze kunnen gaan inventariseren. Bellen op het algemene nummer van MKB-Limburg kan ook: 0475-786400.’

Bron en foto’s: Tuin en Landschap/Bloem&Blad

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jihnr@hotmail.com
jihnr@hotmail.com
2 jaren geleden

kaarsjes?????? ze kunnen beter gaan helpen !!! wat een land ! peter r de vries is net of de koning dood is en bij een hoop waterschade en troep steken we een kaarsje aan pffffff