Bloemisten vernieuwen boeketstijl nauwelijks

Bloemisten vinden het moeilijk hun boeketstijl te vernieuwen. Hoewel zij het belang van goede en spraakmakende boeketten inzien, ontbreekt hen de tijd hiermee aan de slag te gaan.

De discussie over vernieuwende boeketten werd gevoerd tijdens het Bouquet Tales-Lab, waaraan vijftien bloemisten deelnamen. Onder leiding van Joan Stam van Bloomtube gingen de bloemisten gericht aan de slag en maakten zij combinaties die ze in de winkel niet snel zouden maken. Dit element van het Lab zet bloemisten aan tot andere gewoonten.

Tijdgebrek
Bouquet Tales startte twee jaar geleden om bloemisten te helpen met commerciële en verfrissende boeketten. Nog steeds geven bloemisten aan het moeilijk te vinden om hun boeketstijl te vernieuwen, met tijdgebrek als belangrijkste reden. De boeketten en tips van de deelnemers aan het lab worden gepubliceerd in de lente-editie van de Bouquet Tales-krant. Deze verschijnt medio april in een oplage van ruim 25.000 exemplaren.

Inspireren
Binnen Bouquet Tales werken vijf productpromotiegroepen samen: Anthurium, Avalanche+ rozen, Hortensia, Just Chrys en Simply Calla. Gezamenlijk hopen zij met dit project bloemisten te inspireren tot meer verrassing en variatie in hun boeketten en hen zo te helpen meer uit hun boekettenverkoop te halen.

Bron en foto: Bouquet Tales